HELLO.I'm fatma ^^

My photo
Hai,Assalamualaikum readers :)The name is Fatma Farhanah(call me Fatma for friends and 'nana' just for family :} ) Im 16 years old this year.Actually im Kuala Terengganu persons BUT i stay at Kuantan,Pahang for the long years ago.since im 4 years old :) Im just an ordinary girl who loves gadget,fashion,food,sleep like everyone.and im very friendly..hehe(cewaahhh)so Thank you for visit and read my blog.I love you all ;D peace *chilex(chill+rilex) For your information(kalau nak tahu laa) saya ada sedikit perangai gila yang boleh menceriakan orang dan saya seorang yang suka menghiburkan hati keluarga,saudara dan rakan:}

let's rilex and hear this song :}

Follower's Yaww !

Monday, August 15, 2011

PESTA RAYA ;D

Hai and Assalamualaikum girl ang guys :)

Today, I want talk about 'PESTA RAYA' =D hehe,saje je speaking !
Sebenarnya,entry kali ini just nak berkongsi cerita lah . okay ?
so, Baru-baru ni fatma keluar dengan family pergi mall dekat kuantan ni, iaitu East Cost Mall(ECM) . nak ke cari parking punyelah lame and nak dijadikan cerita.abah salah masuk line ambik tiket yang ke basement parking punye.Confirm penuh tengahhari macamni.so mama suruh abah keluar cari parking luar je.mase nak keluar tu tibe-tibe je JEM(jem ke jam ? :/ entah) rupe-rupenye ade 2 buah kereta tak bayar tiket untuk keluar tu or maybe die cari parking lame sangat sampai habis time free yg dibolehkan . rasenye 15 minit je free time ticket tu hurm.so adelah abang tukang jaga parking tu dtg dekat tempat masuk tiket bayar tu . so boleh laa keluar free :)hehe
mama pun tetibe bagitahu abah suruh berhenti dekat pintu belakang mall tu sbb mama nak turun dulu.so kite org keluar kereta,masuk mall and bla bla bla... okay ! malas cerita sbb panjang sangat perjalanan , haha ;D

Masuk je mall PERGHH ! penuh,padat,sendat,ketat,sesak betul jalan.Ya Allah , sesak nafas seriuosly. and pada masa yang sama TEtibe je sesak nafas pasal penuh orang HILANG ! oh,kenapa terjadi ? ianya kerana BANYAK GILE KOT BAJU-BAJU LAWA-LAWA DEKAT KIOSK TENGAH TU BUT  saya bukan tengok baju kurung ke,kuih raya ke ape ke ! saya tengok baju yang sangat lah lawanya iaitu baju fashion terkini yang macam dalam internet tu ;D haha .

So and bla bla bla... habis dah pergi shopping kasut adik-adik saya yang comel ni,so i follow my mom pergi Carefour . rasa happening gila bila masuk sbb banyak gila promosi raya dalam tu.penuh hiasan-hiasan raya yg die decorate . dengan lagu rayanya :D so excited ! habis beli semua barang keperluan . it's time to go bazar Ramadhan :> tapi sebelum tu . time lalu dekat ground yang ade banyak gile kiosk kecik-kecik dekat tengah mall tu,makin petang makin ramai pulak orang beli barang dekat situ .oh!meriah gile tahun ni :) hehe , tengok budak kecik yang puasa sambil bershopping .macam macam kerenah haha :D
oh oh ! ade sorang budak lelaki ni , die dgn family die tengah tengok kuih raya and i think budak ni puasa . nak dijadikan ceritanya ;

makcik(peniaga kuih raya): "ni sedap ni dik,guna cara tradisional nk buat ni"
ibu budak lelaki comel: "ye ke ? takpe , saya nak tengok-tengok je dulu :) "
makcik(peniaga kuih raya): "ho ! takpe takpe, tengok lah dulu :)"
budak lelaki comel: "Abah ! makcik ni kate kuih ni sedap,ce suruh makcik tu bukak.abang nak rase ;> (senyum sambil takde gigi)
abah budak comel: "eh ! abang kan puasa :/ "
budak lelaki comel : "ha'ah ! abang lupa , hehe ;D

comel je budak tu . haha :D tengok reaksi kanak-kanak berpuasa,haish!mcm2 ragam :)
So sampai sinilah entry untuk hari ini

Assalamualaikum dan selamat sejahtera :)
Selamat Berpuasa ^__^

No comments:

Post a Comment