HELLO.I'm fatma ^^

My photo
Hai,Assalamualaikum readers :)The name is Fatma Farhanah(call me Fatma for friends and 'nana' just for family :} ) Im 16 years old this year.Actually im Kuala Terengganu persons BUT i stay at Kuantan,Pahang for the long years ago.since im 4 years old :) Im just an ordinary girl who loves gadget,fashion,food,sleep like everyone.and im very friendly..hehe(cewaahhh)so Thank you for visit and read my blog.I love you all ;D peace *chilex(chill+rilex) For your information(kalau nak tahu laa) saya ada sedikit perangai gila yang boleh menceriakan orang dan saya seorang yang suka menghiburkan hati keluarga,saudara dan rakan:}

let's rilex and hear this song :}

Follower's Yaww !

Friday, March 11, 2011

Maafkan aku Ya Allah :'(

Assalamualaikum kepada rakan-rakan saya . Selamat sejahtera :)
Walaupun sedang bersedih,saya tetap tersenyum . Alhamdulillah,Allah kuatkan semangat saya :) Thank you Allah .



I was so far from you
Yet to me you were always so close
I wandered lost in the dark
I closed my eyes toward the signs
You put in my way
I walked everyday
Further and further away from you
Ooooo Allah, you brought me home
I thank You with every breath I take.
Alhamdulillah, Elhamdulillah
All praises to Allah, All praises to Allah
Alhamdulillah, Elhamdulillah
All praises to Allah, All praises to Allah.
I never thought about
All the things you have given to me
I never thanked you once
I was too proud to see the truth
And prostrate to you
Until I took the first step
And that’s when you opened the doors for me
Now Allah, I realized what I was missing
By being far from you.
Alhamdulillah, Elhamdulillah
All praises to Allah, All praises to Allah
Alhamdulillah, Elhamdulillah
All praises to Allah, All praises to Allah.
Allah, I wanna thank You
I wanna thank you for all the things that you’ve done
You’ve done for me through all my years I’ve been lost
You guided me from all the ways that were wrong
And did you give me hope
O Allah, I wanna thank you
I wanna thank You for all the things that you’ve done
You’ve done for me through all my years I’ve been lost
You guided me from all the ways that were wrong
I wanna thank You for bringing me home
Alhamdulillah, Elhamdulillah
All praises to Allah, All praises to Allah
Alhamdulillah, Elhamdulillah
All praises to Allah, All praises to Allah.

You all tahu lirik ape ni ? YES , lirik lagu maher zain iaitu Alhamdulillah :) Alhamdulillah,saya baru tahu kesilapan yang telah saya buat selama ini . Sedih tak terkata :'( tapi still calmdown and senyum seperti biase :)
Haish ! maafkan fatma kepada sesiapa yang telah membaca blog fatma . terima kasih kepada semua yang membaca blog saya :) tetapi saya dah silap . selama ni , saya taip cerita-cerita ni mengikut nafsu dan tidak berfikir banyak kali :( Astaghfirullahhalazim , fatma rasa macam dah buat banyak kesalahan kepada sedara-sedara sesama islam kita ni . kepada sesiapa yang fatma dah melukakan hati , maafkan fatma dengan jujur yee kerana fatma tidak sanggupuntuk pergi meminta maaf kepada semua .

"Ya Allah ! Ampunkan laa segala dosa yang telah aku lakukan.Kuatkan lah hati hamba mu yang lemah ini,Buka la pintu hati aku ini supaya sentiasa mengingati mu Ya Allah :'( Singkirkan segala hasat dengki dan cemburu dalam hati ku ini Ya Allah . Aku tidak mensyukuri nikmat mu selama ini Ya Allah , ampunkan aku Ya Allah . Aku telah berdosa . Aku menyukai seseorang tetapi aku bingung kerana adakah itu jodoh ku ataupun tidak Ya Allah.Aku terlalu menyukainya sehingga aku lupa siapa diriku ini. Aku hanyalah insan yang lemah . Aku tidak dapat mengharapkan segalanya kerana segalanya telah ditentukan oleh mu Ya Allah :) Aku akan bersyukur dengan segalanya . Sekarang, baru aku berfikir . betapa bersyukurnya aku kerana mempunyai keluarga yang penyayang dan mengambil berat antara satu sama lain . Aku bersyukur kerana betapa baiknye rakan-rakan ku selama ini Ya Allah. Aku bersyukur kerana ada yang masih ingin berkawan dengan ku tetapi kenapa mereka sentiasa berfikiran negatif ? Aku jadi terikut-ikut dengan mereka Ya Allah . Patutlah kata orang , "KAWANLAH DENGAN ORANG YANG BAIK DAN BERIMAN SUPAYA KITA JUGA MENJADI SEPERTINYA" :) aku rasa , aku boleh lagi berkawan dengan mereka tetapi sentiasa menegur dan memberi nasihat yang baik kepadamereka agar mereka akan menjai orang yang baik juga suatu hari nanti :) AMIN~ InsyaAllah ;) aku juga bersyukur kerana hidup dalam keadaan yang sederhana dan mempunyai pelbagai kemudahan . Ya Allah ! Lindungilah keluargaku,kenalan-kenalanku,guru-guruku dan semua umat islam dari segala kejahatan,berprasangka buruk,dan jauhilah mereka dari perkara-perkara yang buruk seperti fitnah :'( Aku sayangkan mereka Ya Allah :'( Aku tidak tahu apa lagi kesalahan ku Ya Allah . Maafkan dosa-dosa ku Ya Allah ."

Terima kasih Ya Allah kerana telah membuka hatiku untuk melihat dunia ini dengan membuat kebaikan. Amin~

*Kepada pembaca blog dan rakan-rakan facebook saya . Ingatlah anda kepada Allah .jagalah batas-batas anda .*

mood ; masih bersedih dan berfikir , adakah die terbaik untuk saya ataupun ada lagi yang lebih baik dan sesuai untuk saya ? Hanya Allah saja yang tahu . dan hanya dialah yang mengetahui bagaimana perasaanku ketika menulis blog ini dan mendengar pelabagai lagu nasyid :'( sekarang baru saya sedar,betapa lemahnya kita dan betapa penyayangnya yang maha Esa itu :)



please respect me after this :'(



THE END ..

No comments:

Post a Comment