HELLO.I'm fatma ^^

My photo
Hai,Assalamualaikum readers :)The name is Fatma Farhanah(call me Fatma for friends and 'nana' just for family :} ) Im 16 years old this year.Actually im Kuala Terengganu persons BUT i stay at Kuantan,Pahang for the long years ago.since im 4 years old :) Im just an ordinary girl who loves gadget,fashion,food,sleep like everyone.and im very friendly..hehe(cewaahhh)so Thank you for visit and read my blog.I love you all ;D peace *chilex(chill+rilex) For your information(kalau nak tahu laa) saya ada sedikit perangai gila yang boleh menceriakan orang dan saya seorang yang suka menghiburkan hati keluarga,saudara dan rakan:}

let's rilex and hear this song :}

Follower's Yaww !

Monday, December 19, 2011

Be soon :}

Hai & Assalamualaikum.
Fatma sekarang terlalu busy and tak ade banyak masa untuk blog,facebook,twitter and semua social network semua ni kan .
So,untuk blog fatma ni.
Fatma memang banyak story nak share and cerita dekat readers sekalian.
Tapi masa tak mengizinkan.
walaupun umur baru nak masuk 17,busy mengalahkan orang bekerja :B hehe
so,bloug update will be soon :D
Sesiapa yang menanti cerita-cerita yang tak berapa nak menarik ni, TQ so muchoww(ehee,biasenye orang sebut muchie tp saye tak suka so saya sebut muchoww)
BYE !!

Friday, November 25, 2011

Demam Nazmi Faiz !

Assalamualaikum para pengunjung sekalian :)
Memandangkan sekarang ni ramai sangat wanita/perempuan menonton bola sepak disebabkan oleh seorang pemain muda yang dipanggil Nazmi yang dapat memukau mata wanita-wanita untuk meminati bola sepak .

Bagi saya Nazmi memang pemain yang sangat berbakat . Jadi, sokonglah si Nazmi Faiz dengan kata-kata dan support yang positif supaya beliau dapat bermain dengan bersungguh-sungguh ketika berlawan :) Saya cuma nak menasihati si gadis-gadis di luar sana supaya support dia secara positif :) boleh ? saya tahu korang boleh demi si Nazmi Faiz ken hehe



Jangan terlalu bermain dengan hati anda disebabkan nazmi faiz comel,hensem,berkarisma . sokonglah dia kerana  dapat mengharumkan nama Malaysia . Jangan terlalu mengikut hati dan perasaan anda terhadap nazmi kerana dia 'cute' . tp memang die 'cute' pun cuma buat masa sekarang just support die untuk memberi dia semangat supaya dapat melakukan lebih banyak aksi yang menarik untuk menjaringkan GOL :D itu adalah lebih baik,kan ! 

Kalau suka dekat dia tanpa pengetahuan dia,itu adalah lebih bagus kan? hehe,saya macam tu . letak lah beribu gambar die dalam phone/laptop korang . bagi mengubat rindu tu,ken !  daripada post komen yg tak positif dkt fanpage :)

Bukan nak komen apa-apa,cuma ini pendapat saya laa . Kalau u alls semua always komen dekat fanpage@official page nazmi faiz di fb dengan komen-komen yang dapat menghanyutkan atau melalaikan pemain bola sepak U-23 ini . bukan ke akan membuatkan nazmi hilang fokus ? tak ke begitu cik gadis sekalian ? :) 

Baru tadi saya saja jenguk fanpage si nazmi faiz ini. waawww !  Dah 29,678 orang 'like' dan 2,093 orang tengah bercakap pasal dia . haha :D masa saya like page tu,baru je tujuh ribu lebih . sekejap je , dah pun ramai yg like . haha :D memang betul ramai yang support dia tp cara macam mana korang support ? dengan komen dekat fanpage tu and cakap dia 'cute','hensem' ? itu salah tauu . kita kene bg kata-kata semangat dan bukannya kata-kata seperti "nazmi! i love youu" :) saya tak tahu lah si nazmi ni jenguk ke tak fanpage die tu ? kalau die jenguk,erm.saya tak berani nak cakap ape-ape,sorry .hehe

Masa jenguk-jenguk page die tadi.saya ade rase lain macam sikit . hurmm! YAAA :D admit fanpage tu(tak tahu sape :/ ) dah ubah kepada privacy . yelaa,dulu peminat-peminat nazmi boleh komen-komen dekat situ.sekarang ni die dah privatekan . saya rasa bagus jugak,maybe admit tu taknak si nazmi terus hanyut dengan populariti yang melanda sekarang ini :) hehe,kan ! bagus jugak admit tu,maybe die rase peminat-peminat si nazmi ni tidak memberikan kata-kata semangat kepada beliau . ada tu mungkin ada tp mestilah tak ramai . hehe,sampai haritu saya tengok dkt fb dgn twitter.ramai sungguh budak perempuan yg minat dgn nazmi faiz smpai bergaduh . haha :D kelakar pun ade jugak. sampai bertarung nak jadi isteri die laa. hahaha :D  adoi,jangan laa sampai macam tu.saya rasa,mesti nazmi tu malu jugak :) haha .

Semua di atas adalah pendapat saya sahaja . memang tak dinafikan yang saya sendiri menjadi peminat kepada si wonderkid idola Malaysia ni dengan gaya dan aksi ketika dia bermain di atas padang itu yg amat mengagumkan ramai pihak :D Nazmi masih muda(17 thn) dan kehidupan dia masih lagi panjang , jadi marilah kita support dia dengan komen-komen positif , okay ?! ;}
hehe

OH ! saya nak letak gambar ni sebenarnya :D haha
Sama tak ?
kiri:nazmi faiz . kanan:pengacara Amekaww
hehe sebenarnye mmg dah ramai cakap muka nazmi ni macam kaka and ada lagi tp tak ingt nama :b hehe

so,sampai sini ajelah entry saya untuk hari ini.nak cakap lebih-lebih pun tak boleh jugak sbb nnti ade yang tak puas hati kang . susah pulak saya :) ini hanyalah pendapat saya .

 untuk informasi lebih lanjut,korang boleh pergi dekat sini
banyak informasi yang dia post :)
have a nice day !
Assalamualaikum,bye~ c:
Senyum semuaa :D
peace !

Tuesday, November 22, 2011

JIWANG !! ;b haha

Assalamualaikum and HAIIIII ;D

Berakhir sudah pencarian cintaku
Jiwa ini tak lagi sepi
Hati ini tlah ada yang miliki

Tiba diriku dipenghujung mencari cinta
Diri ini tak lagi sepi
Kini aku tak sendiri

Aku akan menikahimu
Aku akan menjagamu
Ku kan selalu disisimu seumur hidupmu

Aku akan menyayangimu
Kukan setia kepadamu
Kukan selalu disisimu seumur hidupmu



Menyanyi laa pulak,kan ! haha :D
sebenarnye saya ni tengah berangan-rangan . yelaa! dah start mula baca novel-novel cinta ni,perasaan itu mesti akan ade punye ;) hehehe , oh oh ! sebenarnye just nak share dgn U alls tentang lirik lagu dkt atas ni (lagu macam orang nak pi kahwin,ahak :D) saya tahu lagu ni dah lamaaa tapi disebabkan saya suka sangat menyanyi lagu ni,ape salahnye nk share kan ! haaa :) lirik-lirik lagu ni memang sesuai laah untuk sesiapa yang baru nak kahwin tu :) sebab sweet sangaaaat ^,^ ohoho :O 


Lagipun saya ni masih tidak pernah bersama dengan sesiapa :} umur pun baru je 16 , muda lagi mama,abah,kak long,sepupu,mak sedare,ayah sedare,nenek,atok cakap ngehehe .


Lagu ni mendamaikan jeee (APE ? awk nk cakap saye jiwang ke ? saye tengah layan perasaan yang sedang membuai-buai dalam hati ni ^.^ )


Tak kisah kalau takde pengalaman :) hehehe,
(MOOD BAIK PUNYAAA NI ;D )


Muhammad Nazmi Faiz Mansor(Nami) 17 . 16 OGOS 1994 :D Ya Allah !! betapa tertariknye saye dekat die . entah kenapa :D (mulut dari tadi ternganga macam tuu :D ) hahaha . Player yang sangat menonjol di sukan sea 2011 .posisinya ialah Midfielder . hehee ;) SAYA AKAN BELI BAJU JERSEY NO.21 :) 




(gambar 1)ce tengok dia senyum :] saya tergoda (hahaha padahal biase je :O )

SO,BYE and Assalamualaikum u alls . peace ! ^^



Friday, November 11, 2011

Which One ? :/

Assalamualaikum warahmatullahhiwabarakatuh readers :)

My entry for today is "WHICH ONE ?" hurm . today i memang kene buat keputusan untuk pergi presentation for be pengawas or pergi holiday with family . presentation khamis depan and pergi holiday selasa petang minggu depan jugak. seriously,saya mmg nk jadi PENGAWAS for next year :( menjadi pengawas adalah salah satu cita-cita saya and saye terpaksa melepaskannya because nk pergi holiday dgn family :'( bile you alls bace yg which one better i will go antara presentation utk jadi pengawas@go holiday , mesti korang fikir
baik pergi presentation utk jd pengawas sbb holiday boleh pergi lain kali !
BUT ! yang memang memeningkan kepala saat ini adalah kerana my lovely sister sekarang tgh cuti semester . bila kite semua budak sekoah baru nk cuti sekolah,budak2 UiTM dah mula start masuk semula ke U diorang balik :/ so nnti diorang dah takde cuti utk going holiday with family . next year whole siblings ade peperiksaan penting . saya SPM,adik lelaki PMR,adik perempuan UPSR :/ astaghfirullahhalazim. saya mmg tak tahu nk buat keputusan mcm mane . but bila fikir-fikirkan balik,better saya lepaskan cita-cita saya utk jd pengawas and going holiday with whole family and release our tention :? hurmmmm Ya ALLAH YA TUHANKU . TOLONGLAH HAMBAMU YANG LEMAH INI UNTUK MEMILIH KEPUTUSAN YANG TERBAIK UNTUK DIRIKU INI YA ALLAH ='( AKU SANGAT BUNTU UNTUK MEMIKIRKAN MANA SATU KEPUTUSAN UNTUK AKU LAKUKAN . menjadi pengawas sekolah yg memikul tanggungjawab yg besr di sekolah @ pergi holiday dgn family yg tidak tahu bile lagi boleh spent time sama-sama . 

HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA !!!!!!!!!!!!!!!! :D
saya nak jadi pengawas sekolah tp family nk gi holiday sebelum tarikh presentation tu . 
hurmm,bila saya fikir masak-masak :'( saye akan lepaskan perasaan yg dah lame saye pendam utk jadi pengawas sekolah(dr sekolah rendah nk jadi pengawas,ade je halangan ) . saya akan ikut family pergi holiday and taknak sia-siakan masa saya bersama family . I LOVE MY FAMILY  :) 
sedih gileeee :'( 

*saya harap sangat cikgu ambik je saya jadi pengawas for next year sbb saye dah dapat kad utk percubaan pengawas tp tak bg tugas je lagi . saya sangat berharapp :(

wassalam ~ BYE . Allah always with me :)

Thursday, October 6, 2011

It's CRAZY ! :/

hai and assalamualaikum readers . lama tak update kan , yelaa ! because takde story sangat lagipun busy memanjang :) so today i have a story . tentang markah kokurikulum kelab dan persatuan .

#InsyaAllah saya tak akan membebel panjangggggggg dalam blog entry hari ini.
Selama 9bulan 7 hari saya menjadi ahli kelab seni foto di sekolah.Setiap kali acara yang besar-besar saya masuk.tp tak dek laa semua acara saya masuk.and bla bla blaaaaaaa . malas nak cerita banyak-banyak -.-' huhh!

But today kene pergi ambik markah koko untuk kelab permainan,habis je ambik markah for permainan.Fatma pun pergilah ke bilik guru sebab nak jumpa dengan cikgu ketua bagi kelab seni foto sekolah untuk menambah markah koko sbb markah koko yang dia bagi tak setimpal dengan tugas yang saya pikul selama ini sebagai jurufoto sekolah TETAPI yang membuatkan saya marah,frust,geram and sakit hati adalah kerana ...
Apabila pergi jumpa cikgu untuk tambah markah, boleh pulak cikgu cakap :
cikgu : ye ade ape ? *muka busy laa konon.
saya : cikgu ! saya nak tambah markah ni sbb tak sama dengan kawan saya yang lain.
cikgu : nak tambah markah apenye ?
(and then cikgu pandang muka saya yang lawa nii :} )
cikgu : saya tak pernah pun tengok awk bertugas ?! tak pernah pun jumpa saya !
saya : (dalam hati)"WHAT ? TAK PERNAH TENGOK MUKA AKU NI BERTUGAS ? -.-' "
kawan : cikgu ! dia ade laa bertugas.dia selalu bertugas dengan saya.
cikgu : ...
(tak tahu bakpe cikgu senyap,tp cikgu still pandang muka saya dengan raut wajah yg tidak percaya kepada saya)
TETIBE JERR...
cikgu : eh ! cepatlah , saya ada banyak kerja lagi ni.(badmood tetibe)
saya : (senyap je sbb taknak menjawab kurang ajar dgn cikgu ! BAIK TAK SAYA ? :] )


and dengan tetibe je cikgu ambik liquid paper and liquid kesan pen yang tercomot and bagi balik buku koko ke saya :O what the ? aku ingt die nak tambah markah.hishh

after masuk kelas tu,mula laa saya bergosip dgn budak sebelah saya.
bila fikirkan balik ape yg die cakap tu,fikiran saya mula berkata begini
   "dah siapa yang dia nampak selama ni?siapa yang dia marahkan selama ni?siapa yang dia renungkan selama ni ? siapa yang die suka mengarahkan selama ni ?siapa yang dia bercakap selama ni ? HANTU KE ? :O oh,hantu boleh pegang dslr yang lawa tu,boleh cakap dgn cikgu,boleh senyum dgn cikgu ? oh my baru aku tahu. dah laa tak tahu nama aku . susah sangat ke nak ingt nama FATMA ? ya ya whatever . malas layang "


itulah yang terlintas dgn pantasnya dalam fikiran ini ..

DON'T WORRY CIKGU ! LEPAS NI SAYA DAH TAK BERTUGAS DAH . CIKGU CARI LAH ANAK BUAH YANG CIKGU KENAL AND CIKGU SAYAAAANNGGGG JE :]
TERIMA KASIH ATAS SEGALA NASIHAT CIKGU SELAMA INI,SAYA TAK PERNAH SIA-SIAKAN SEBAB SAYA BUKAN SEORANG PELAJAR YANG SUKA MEMBERONTAK DENGAN GURU ATAUPUN KURANG AJAR DENGAN MANA-MANA GURU :] YA ! SEPATUTNYA SAYA JURUFOTO SEKOLAH DAN BUKAN AHLI BIASA :] YA! SAYA MEMANG TAK PATUT MASUK KELAB NI KALAU SAYA TAHU MARKAH YANG SAYADAPAT TAK SEHEBAT SAYA BERTUGAS SEBAGAI JURUFOTO SEKOLAH.WALAUPUN SAYA BUKAN JURUFOTO 'RASMI' SEKOLAH.TAPI,GAMBAR YANG PALING BANYAK CIKGU AMBIK ADALAH GAMBAR SAYA :] GAMBAR YANG DIAMBIL OLEH FATMA(ahli biasa ini) .

sekian terima kasih~ BYE ! wassalam :]

Wednesday, September 7, 2011

HARI KEBANGSAAN KE-54

Assalamualaikum.memang lama saya tak update blog ni :) hehe

So sekarang tengah sibuk nk sambut Hari Kebangsaan ke-54 and sekolah saya dipilih untuk melakukan HUMAN GRAFIK pada hari kebangsaan yang ditunda pada 16 september 2011 ni . so sekolah saya jadi 'line' warna MERAH :D memang saya nk sgt dapat line warna merah .oh ! cikgu ckp kalau masuk ni , nnti markah koko kita dapat banyak sebb ni peringkat negeri punya ^_^ ngeeee~ haha :D antara sekolah yang turut 'join' adalah SMKBR(Bukit Rangin),SMKSI(Sg.Isap),SMKPB(Paya Besar) .

Datanglah beramai-ramai minggu depan(16 september 2011) di padang MPK1 Kuantan,Pahang Darul Makmur.

so akhir sekali saya nk ucapkan SELAMAT MENYAMBUT HARI KEBANGSAAN/KEMERDEKAAN YANG KE-54 . Semoga kemerdekaan yang telah dicapai ini akan terus kekal dan generasi-generasi yang akan datang dapat mengekalkan kemerdekaan negara kita :) *Janganlah memandang rendah kepada bangsa2 lain.And for sure,saya memang cukup benci and tak suke bila orang melayu buli,memandang rendah and suka menganjing bangsa lain.Jangan rasa korang best sangat laa.Kita kene menghormati bangsa lain juga,tak semuanya jahat, kan !Kalau kita menghormati orang lain,orang lain pun akan menghormati kita.Kalau nk orang lain je hormat kita tp kita tak nak hormat langsung org lain,MEMANG TAK LAAA ORG LAIN NK HORMAT AWK TU ! hehe ;p itu saja untuk hari kemerdekaan ini.Bye`Assalamualaikumwarahmatullahhiwabarakatuh :)

'BELAJARLAH SEJARAH DENGAN KEIKHLASAN DAN FAHAMILAH KEJADIAN-KEJADIAN YG TELAH BERLAKU KEPADA NENEK MOYANG KITA KETIKA MEMPERJUANGKAN TANAH AIR KITA INI.JANGAN BIAR PERKARA SEBELUM MERDEKA BERLAKU LAGI,SEBAGAI GENERASI TERKINI KITA PERLU MEMPERTEGUHKAN KEMERDEKAAN INI SELAMA-LAMANYA :D Segala perjuangan perlulah dihargai.'

Monday, August 15, 2011

PESTA RAYA ;D

Hai and Assalamualaikum girl ang guys :)

Today, I want talk about 'PESTA RAYA' =D hehe,saje je speaking !
Sebenarnya,entry kali ini just nak berkongsi cerita lah . okay ?
so, Baru-baru ni fatma keluar dengan family pergi mall dekat kuantan ni, iaitu East Cost Mall(ECM) . nak ke cari parking punyelah lame and nak dijadikan cerita.abah salah masuk line ambik tiket yang ke basement parking punye.Confirm penuh tengahhari macamni.so mama suruh abah keluar cari parking luar je.mase nak keluar tu tibe-tibe je JEM(jem ke jam ? :/ entah) rupe-rupenye ade 2 buah kereta tak bayar tiket untuk keluar tu or maybe die cari parking lame sangat sampai habis time free yg dibolehkan . rasenye 15 minit je free time ticket tu hurm.so adelah abang tukang jaga parking tu dtg dekat tempat masuk tiket bayar tu . so boleh laa keluar free :)hehe
mama pun tetibe bagitahu abah suruh berhenti dekat pintu belakang mall tu sbb mama nak turun dulu.so kite org keluar kereta,masuk mall and bla bla bla... okay ! malas cerita sbb panjang sangat perjalanan , haha ;D

Masuk je mall PERGHH ! penuh,padat,sendat,ketat,sesak betul jalan.Ya Allah , sesak nafas seriuosly. and pada masa yang sama TEtibe je sesak nafas pasal penuh orang HILANG ! oh,kenapa terjadi ? ianya kerana BANYAK GILE KOT BAJU-BAJU LAWA-LAWA DEKAT KIOSK TENGAH TU BUT  saya bukan tengok baju kurung ke,kuih raya ke ape ke ! saya tengok baju yang sangat lah lawanya iaitu baju fashion terkini yang macam dalam internet tu ;D haha .

So and bla bla bla... habis dah pergi shopping kasut adik-adik saya yang comel ni,so i follow my mom pergi Carefour . rasa happening gila bila masuk sbb banyak gila promosi raya dalam tu.penuh hiasan-hiasan raya yg die decorate . dengan lagu rayanya :D so excited ! habis beli semua barang keperluan . it's time to go bazar Ramadhan :> tapi sebelum tu . time lalu dekat ground yang ade banyak gile kiosk kecik-kecik dekat tengah mall tu,makin petang makin ramai pulak orang beli barang dekat situ .oh!meriah gile tahun ni :) hehe , tengok budak kecik yang puasa sambil bershopping .macam macam kerenah haha :D
oh oh ! ade sorang budak lelaki ni , die dgn family die tengah tengok kuih raya and i think budak ni puasa . nak dijadikan ceritanya ;

makcik(peniaga kuih raya): "ni sedap ni dik,guna cara tradisional nk buat ni"
ibu budak lelaki comel: "ye ke ? takpe , saya nak tengok-tengok je dulu :) "
makcik(peniaga kuih raya): "ho ! takpe takpe, tengok lah dulu :)"
budak lelaki comel: "Abah ! makcik ni kate kuih ni sedap,ce suruh makcik tu bukak.abang nak rase ;> (senyum sambil takde gigi)
abah budak comel: "eh ! abang kan puasa :/ "
budak lelaki comel : "ha'ah ! abang lupa , hehe ;D

comel je budak tu . haha :D tengok reaksi kanak-kanak berpuasa,haish!mcm2 ragam :)
So sampai sinilah entry untuk hari ini

Assalamualaikum dan selamat sejahtera :)
Selamat Berpuasa ^__^